Rheinhessen

Wijnen per streek
Druif
Birstaler Muskat (1)
Blauer Portugieser (1)
Frühburgunder (1)
Dornfelder (1)
Riesling (2)
Spätburgunder (2)
weissburgunder (1)
Smaak
Prijs

Het wijngebied Rheinhessen bestaat uit glooiende heuvels en druivenstokken zo ver als je kunt kijken. In Rheinhessen, het grootste wijngebied van Duitsland, is een indrukwekkende hoeveelheid van 26.000 hectare wijngaarden aangeplant. Het is dan ook niet verwonderlijk dat bijna ieder dorp in Rheinhessen op een lange wijnbouwtraditie kan bogen.

De Romeinen maakten al 2000 jaar geleden wijn in het gebied op de linkeroever van de Rijn. Het gebied heeft een deel klimaat. Beschutting vanuit het westen, lage jaarlijkse regen hoeveelheden, warme zomers en zachte winters. Dit zijn ideale omstandigheden waarmee de wijnboeren uit Rheinhessen de aandacht weet te trekken met hun klassewijnen.

Natuurlijk krijgt Riesling uit dit heuvellandschap veel aandacht en lofuittingen, maar ook de Silvaner, vanouds de druif van de streek, doet het erg goed. Ook de pinot-familie die in hier Burgunder als naam draagt, doet het goed in deze streek en maakt een stevige opmars. De aanplant van blauwe druivenrassen is de afgelopen jaren meer dan verdubbeld. Met name Dornfelder doet het goed. Ongeveer een-derde van de aanplant bestaat nu uit druiven voor rode wijn.

Rheinhessen wineregio