Rheingau

Wijnen per streek
Druif
Riesling (2)
Smaak
Prijs

Toont alle 2 resultaten

In het hart van wijnregio Rheingau staat de wereldberoemde Geisenheim University waar universitaire opleidingen op het gebied van wijn wordt gegeven. En dit instituut staat niet toevallig daar in Rheingau. Dit is een voornaam wijngebied waar wijn hét centrale thema vormt. Vrijwel alles wat je ziet of doet heeft wel een relatie met wijn. Het lijkt wel of in Rheingau de wijn door je aderen stroomt en alsof je wijn ademt.

Jarenlang was Rheingau de Duitse keizer onder de wijngebieden. De wijnen die in Rheingau worden gemaakt zijn nog steeds van voortreffelijk, getuige het feit dat 35% van alle Rheingau wijngaarden door VDP als Erstes Gewächts is aangemerkt. In Franse termen is dat een Premier Cru. Door de sterke ontwikkeling in wijnbouw van met name Pfalz en Rheinhessen lijkt deze keizerskroon nu aan deze wijngebieden te zijn overgedragen.

Ongeveer 80% van de in Rheingau geproduceerde wijnen is gemaakt van de druif Riesling. De tweede druif is de rode Spätburgunder en dit percentage stijgt.

De Riesling uit de Rheingau bezitten een sterkere minerale component en een complexere structuur dan die van andere aangrenzende regio’s. Hoewel de zeer gewilde zoete wijnen uit de Rheingau nog altijd veel wordt gedronken, zijn het de droge wijnen die de afgelopen vijftig jaar omhoog zijn geschoten. Voor een van de mooiste Rielings ter wereld hoeft u niet verder te zoeken dan Rheingau!

Rheingau wineregion