Wijnen uit Rheinhessen

Weingut Geil Spätburgunder

Streek: Rheinhessen Jaargang: 2018 Druiven: Spätburgunder

Spetterend fruitige Spätburgunder It’s not about technique, it’s all about knowledge! Dat zijn de woorden… Lees meer
 13,50

Weingut Geil Frühburgunder

Streek: Rheinhessen Jaargang: 2018 Druiven: Frühburgunder

Weingut Geil is onderscheidend met deze Fruhburgunder. Een druif waarvan de herkomst verschillende verhalen heeft.… Lees meer
 15,95

Weingut Geil Riesling

Streek: Rheinhessen Jaargang: 2019 Druiven: Riesling

Strak, Strakker, Strakst….  Deze Riesling van Geil Weingut Oekonomierat Johann Geil I. Erben heet het… Lees meer
 11,50

Vom Berg Riesling trocken

Streek: Rheinhessen Jaargang: 2019, 2018 Druiven: Riesling

Hamersma over Gustavshof Vom Berg Riesling trocken Harold Hamersma heeft de wijn Vom Berg Riesling… Lees meer
 9,95

Het wijngebied Rheinhessen bestaat uit glooiende heuvels en druivenstokken zo ver als je kunt kijken. In Rheinhessen, het grootste wijngebied van Duitsland, is een indrukwekkende hoeveelheid van 26.000 hectare wijngaarden aangeplant. Het is dan ook niet verwonderlijk dat bijna ieder dorp in Rheinhessen op een lange wijnbouwtraditie kan bogen.

De Romeinen maakten al 2000 jaar geleden wijn in het gebied op de linkeroever van de Rijn. Het gebied heeft een deel klimaat. Beschutting vanuit het westen, lage jaarlijkse regen hoeveelheden, warme zomers en zachte winters. Dit zijn ideale omstandigheden waarmee de wijnboeren uit Rheinhessen de aandacht weet te trekken met hun klassewijnen.

Natuurlijk krijgt Riesling uit dit heuvellandschap veel aandacht en lofuittingen, maar ook de Silvaner, vanouds de druif van de streek, doet het erg goed. Ook de pinot-familie die in hier Burgunder als naam draagt, doet het goed in deze streek en maakt een stevige opmars. De aanplant van blauwe druivenrassen is de afgelopen jaren meer dan verdubbeld. Met name Dornfelder doet het goed. Ongeveer een-derde van de aanplant bestaat nu uit druiven voor rode wijn.

Rheinhessen wineregio